Filtre (4458 products)

Brand

Afiseaza mai multe

Pret

0,00 lei - 24.735,00 lei

Capacitate RAM

Componente PC

Oferta Variata De Componente PC la TopPrice. Vezi Oferta si Comanda Online! Retur Simplu si Rapid.

Sunt 4458 produse.

Se afiseaza 1-48 din 4458 produs(e)
Gigabyte c200 midi tower negru Gigabyte c200 midi tower negru -21%
 • -21%

Gigabyte c200 midi tower negru

Gigabyte C200, Midi Tower, PC-ul, De sticlă, Din material plastic, Oțel, Negru, ATX, micro-ATX, Mini-ITX, 16,5 cm

319,16 lei Pret de baza 404,00 lei Pret
Solid-state drive (ssd) emtec x250, 256gb, m2 2280 Solid-state drive (ssd) emtec x250, 256gb, m2 2280 -21%
 • -21%

Solid-state drive (ssd) emtec x250, 256gb, m2 2280

CARACTERISTICI GENERALE Form Factor M.2 Capacitate 256 GB Interfata SATA III Rata de transfer la citire (MB/s) Pana la 520MB/s Rata de transfer la scriere (MB/s) Pana la 500MB/s Altele ECC (Error Correction Code) TRIM management SMART management Dimensiuni (W x D x H mm) 22 x 80 x 2 Tip Memorie 3D NAND
67,15 lei Pret de baza 85,00 lei Pret

Un PC este format din mai multe componente pc hardware, care sunt părțile fizice ale calculatorului, și componente pc software, care sunt programele care rulează pe calculator. Iată o descriere a principalelor componente hardware ale unui PC:

 • Placa de bază este componenta pc care conectează toate celelalte componente între ele. Pe placa de bază se află diferite sloturi și conectori pentru a atașa procesorul, memoria RAM, placa video, placa audio, unitatea de stocare și alte dispozitive periferice. Placa de bază are și un cip numit BIOS (Basic Input/Output System), care controlează funcțiile de bază ale calculatorului, cum ar fi pornirea, oprirea și testarea componentelor.

 • Procesorul este componentul care execută instrucțiunile primite de la programele software. Procesorul este considerat creierul și centrul nervos al sistemului și definește în mare măsură capacitățile și performanțele calculatorului. Viteza procesorului se măsoară în GHz (gigahertzi) și indică numărul de cicluri pe secundă pe care le poate efectua. Procesorul poate avea unul sau mai multe nuclee, care sunt unități independente de calcul. Cu cât procesorul are mai multe nuclee și o frecvență mai mare, cu atât poate procesa mai multe informații simultan

 • Memoria RAM (Random Access Memory) este componenta pc care stochează temporar informațiile folosite de procesor și de alte componente. Memoria RAM este importantă deoarece fără ea, toate datele ar fi procesate mult mai greu de către calculator. Memoria RAM se măsoară în GB (gigabiți) și indică cantitatea de informații pe care o poate reține. Cu cât memoria RAM este mai mare, cu atât calculatorul poate rula mai multe programe în același timp fără să încetinească.

 • Placa video este componenta pc care calculează tot ce are legătură cu imaginile și le transmite pe monitor. Placa video este esențială pentru redarea de jocuri 3D sau pentru vizionarea de clipuri în format 4K sau mai mare. Placa video se măsoară în GB (gigabiți) și indică cantitatea de memorie dedicată pentru grafică. Cu cât placa video are mai multă memorie, cu atât poate afișa imagini mai detaliate și mai fluide.

 • Placa audio este componenta care procesează sunetul și îl transmite la difuzoare sau căști. Placa audio poate fi integrată pe placa de bază sau poate fi o placă separată. Placa audio are diferite porturi pentru a conecta dispozitive audio, cum ar fi microfoane, boxe sau căști.

 • Unitatea de stocare este componenta care păstrează permanent informațiile pe calculator. Unitatea de stocare poate fi un HDD (Hard Disk Drive), care folosește discuri magnetice rotative pentru a stoca datele, sau un SSD (Solid State Drive), care folosește cipuri de memorie flash pentru a stoca datele. Unitatea de stocare se măsoară în GB (gigabiți) sau TB (terabiți) și indică cantitatea de informații pe care o poate păstra. Cu cât unitatea de stocare este mai mare, cu atât puteți salva mai multe fișiere pe calculator. SSD-urile sunt mai rapide și mai rezistente decât HDD-urile, dar și mai scumpe.

 • Unitatea optică este componenta care citește sau scrie date pe discuri optice, cum ar fi CD-uri, DVD-uri sau Blu-ray. Unitatea optică poate fi folosită pentru a instala programe, a reda filme sau a face copii de rezervă ale datelor. Unitatea optică se măsoară în X (viteza de citire sau scriere) și indică numărul de ori pe care îl depășește față de viteza standard de 150 KB/s. Cu cât unitatea optică are o viteză mai mare, cu atât poate citi sau scrie mai repede pe discuri.

 • Sursa este componenta care furnizează curent electric pentru toate celelalte componente. Sursa are diferite cabluri și conectori pentru a alimenta placa de bază, procesorul, memoria RAM, placa video, unitatea de stocare și unitatea optică. Sursa se măsoară în W (wați) și indică puterea maximă pe care o poate oferi. Cu cât sursa are o putere mai mare, cu atât poate susține mai multe componente sau componente mai performante.

 • Carcasa este componenta care găzduiește toate celelalte componente și le protejează de praf, umezeală sau șocuri mecanice. Carcasa are diferite dimensiuni și forme, în funcție de tipul și numărul de componente pe care le poate încorpora. Carcasa are și diferite ventilatoare sau sisteme de răcire pentru a menține o temperatură optimă a componentelor